
נשיקה של זהב: ל"ח סיפורי עם מפי יהודים יוצאי אתיופיה בישראל
"הספר נשיקה של זהב מונה ל"ח סיפורי עם מן המורשת התרבותית של יהודים יוצאי אתיופיה החיים בישראל. הסיפורים נרשמו באמהרית, והם מוגשים לקורא בליווי תרגום לעברית. בתהליך תרגומו של הסיפור לעברית ביקשנו לשמור ככל הניתן על המשלב הלשוני של המספר ולנסות להעביר את קולו הייחודי דרך הדף הכתוב. בנוסף לתרגום המילולי, מספר סיפורים בקובץ שלפנינו נזקקו לתיווך תרבותי כדי להבינם לאשורם. חלקם מבוססים על ערכים ונורמות שוודאי אינם מובנים למי שאינו בקי בתרבות האתיופית, או דורשים ידע היסטורי או חברתי. בהערות המתלוות לסיפורים ניסינו להאיר את הרקע, המשמעות או ההקשר המיוחדים של הסיפור על מנת להבהירו. הסיפורים מעידים על מאפייני התרבות האתיופית. בד בבד הם מעידים על התנגדות המספרים לנורמות מסוימות הרווחות בחברה הישראלית. הם מצביעים על שאיפתם של העולים לאינטגרציה תרבותית חלקית ולא מלאה בזרם המרכזי של החברה הישראלית, ומייצרים שיח המהווה מחסום סמלי מפני היטמעות מוחלטת. אנו מקווים כי הספר ישמש כלי בידי הקהילה להעברת מסורתה התרבותית לבניה ובנותיה, המצויים בשלב שונה של מעבר בין־תרבותי, כחומר גלם ליצירת תחושת שייכות ולכידות משפחתית בין־דורית" -- מן הכריכה האחורית.
מספרים: צ'קול מטקו, טספה מטקו, אסרס ווסה אובה, אסנקו ימהרן אנדלו, אבבה מגוס טפטה ווטה, אדוניה ילאו גובזה, אוריה אפרים, אורית אפרים, איינאו (דוד) דמוזה, טרגו (מרים) דמוזה, אנאט בקלה, מוגוס אזנה צ'קולה, פרדה אברה, רבי סנדקה, זאוויה צדלו, גנט איילי טפטה, סאומהון מטקו.
רשמו: דליה בקלה, טנאט סמאי, וובנט טפטה, גלנש אנדלאו, סאומהון מטקו, מיסה גלאו.

"הביאו לי את יהודי אתיופיה": הסיפור האמיתי - כך העלה "המוסד" את יהודי אתיופיה מסודאן
"הביאו לי את יהודי אתיופיה" - היתה פנייתו הנרגשת של ראש ממשלת ישראל מנחם בגין אל ראש "המוסד" יצחק חופי. בשנת 1977 ובשנות השמונים, כאשר בעולם ארגנו קונצרטים של רוק למען נפגעי הרעב באפריקה, התגייסה מדינת ישראל למבצע שיצק תוכן חדש למלה "ציונות" וביסס את המוניטין של "המוסד" כארגון ביון בעל איכויות יחודיות. הספר "הביאו לי את יהודי אתיופיה" חושף את הסיפור המלא של מבצעי "המוסד" להעלאת יהודי אתיופיה מסודאן - פרשה יוצאת דופן לא רק בהיסטוריה רבת המעללים של "המוסד", אלא גם בקורות עולם הביון בכלל. המחבר נמנה עם קבוצה קטנה של אנשי "המוסד" שבסיוע צמוד של חיל הים וחיל האוויר פעלה בחשאי במדבריות סודאן וחילצה את יהודי אתיופיה ממחנות הפליטים מוכי הרעב והמגפות. בלשון קולחת, רוויה בהומור דק, לעתים ציני, מביא המחבר, תוך שילוב ניסיונו המבצעי העשיר בשורות "המוסד" עם כישוריו כעיתונאי בכיר ב"מעריב", את חוויותיו מאותה תקופה מסעירה. הוא מגולל סיפור גבורה שאינו חף מאינטריגות, מתאר מבצעים בלא לחפות על טעויות שנעשו וחושף את הפן האנושי שבמפגש המרגש, המעורר אמפתיה, עם "האחים", יהודי אתיופיה.