תוצאות חיפוש בארכיון - המרכז למורשת יהדות אתיופיה

תוצאות חיפוש: (3298)

תוצאות סינון

מאגר
חטיבה
תת חטיבה
סוג החומר
שנה
שפה
אישים
מקומות
אתיופיה בישראל: רפואה ותרופות מסורתיות של קהילת יוצאי אתיופיה

אתיופיה בישראל: רפואה ותרופות מסורתיות של קהילת יוצאי אתיופיה

תאריך: 2013
שם המאגר: ספרייה
סימול: 00003/000013

רבים מקהילת יוצאי אתיופיה בישראל עדיין אוחזים במסורת רפואית ייחודית ועתיקה, אם כי תהליכי המודרניזציה מביאים להשתכחותה.

ספר זה מתאר את מאפייני הרפואה האתיופית, סוגי מרפאים שונים ושיטות רפואיות מסורתיות.

עיקרו של הספר מתמקד בתיעוד התרופות המסורתיות שעדיין משתמשים בהן יוצאי אתיופיה בישראל.

זהו פרי מחקר מקיף ראשון בתחומו בארץ ומבוסס על מאות ראיונות עם מידענים בני הקהילה. כמו כן, הוא כולל סקר של עשרות חנויות תבלינים ותרופות הנמצאות ברחבי הארץ, המהוות עדות חיה ופעילה להמשך קיומה של הרפואה האתיופית.

בספר מתוארים כמאה שמות של חומרי מרפא שמקורם מן הצומח, החי והמחצב, תוך ציון שימושם בעבר ובהווה. חלק נוסף מוקדש לתיאור מאכלים ומשקאות השכיחים בקהילה האתיופית.

הספר כתוב בלשון השווה לכל נפש, מלווה בתמונות צבעוניות, בכתיב ובתעתיק הלשונות אמהרית ותגריניה.

מסע אל שארית יהודי אתיופיה

מסע אל שארית יהודי אתיופיה

תאריך: 08/2015
שם המאגר: ספרייה
סימול: 00003/000014

מחבר הספר יצא לאתיופיה בשנת 1992 בראש משלחת מטעם מדינת ישראל כדי לבדוק את סוגיית שארית היהודים שנותרה בארץ זו ולהתוות דרכים להשבתם ליהדות באתיופיה. באותו זמן  חיו עשרות אלפים מהם בכפריהם במחוזות סביב אגם טנה. כשלושת אלפים המתינו באדיס-אבבה לעלייה ארצה.

מתוך דברי המחבר בהקדמה: 'ראשונים היינו לאסוף מידע בכפרי שארית היהודים. איש לא קדם לנו בכך. באנו "בדקה התשעים", בטרם התחולל שינוי מהפכני שסימניו כבר היו מצויים בכפרים: אלפים "ישבו על המזוודות" לפני יציאתם להמתנה לעלייה ארצה באדיס-אבבה. ההשגחה העליונה זימנה לנו הזדמנות בלתי חוזרת לראות מציאות ייחודית בתולדות יהודי אתיופיה ולתעדה. יכולנו לעמוד על מאפייני הקבוצה ולהבין את תופעת ההתנצרות מתוך מפגש בלתי אמצעי עם המציאות ועם האנשים.'

ספר המסע מתעד את ראשית ההתעוררות לשוב ליהדות ולעלות לישראל. בשנים שלאחר מכן התחולל תהליך היסטורי כשארבעים ושישה אלף בני שארית יהודי אתיופיה הגשימו את חלומם; הם נטשו את כפריהם, שבו לחיים יהודיים בקהילות הממתינים לעלייה באדיס-אבבה ובגונדר, נאבקו על זכות עלייתם והצליחו. הם חיים בישראל כיהודים וכישראלים לכל דבר.

המסע לא תם: סיפורו של הילד רועה הצאן שהפך לעיתונאי יוצא אתיופיה הראשון בישראל

המסע לא תם: סיפורו של הילד רועה הצאן שהפך לעיתונאי יוצא אתיופיה הראשון בישראל

תאריך: 2019
שם המאגר: ספרייה
סימול: 00003/000015

לילה אחד, בחודש יולי 1983, התרוקן הכפר טָאלָהמָדו מכל תושביו. ברגליים יחפות ובלבוש מסורתי יצאו גברים ונשים, זקנים וילדים, למסע שעליו חלמו כל חייהם: המסע לירושלים. הם לא ידעו אילו תלאות מחכות להם בדרך ואיזה מחיר נורא ישלמו כדי להגשים את חלומם.

בין היוצאים למסע היה ילד קטן, אדינו שמו, בנם של ידג ובאזטו אבבה. הכפר היה כל עולמו. עוד בטרם מלאו לו שמונה שנים התרוצץ בשדותיו כרועה צאן, והנה הוא יוצא לדרך שאת סופה אין איש יודע.

שלושים ושש שנים אחר כך מסעו של דני אדינו אבבה עדיין לא תם. הילד שגדל בכפר שמצפון לגונדר ולא ידע מהו תאריך הלידה שלו פילס את דרכו למרות כל הקשיים והיה ליוצא אתיופיה הראשון בגלי צה"ל ולעיתונאי הראשון מבני הקהילה. הוא שימש במשך שנים ככתב "ידיעות אחרונות", חתום על מאות כתבות ותחקירים וזכה בפרסים יוקרתיים. אבל גם היום, כאבא לארבעה ילדים צברים, דני נאלץ להתמודד עם דעות קדומות וגזענות.

בספרו המסע לא תם חושף דני את סיפור חייו המרתק והמופלא, אבל גם את סיפורם של כ-16 אלף עולי "מבצע אחים" ושל האלפים שנספו בדרך. הוא מתאר את ילדותו בבקתת בוץ ללא מים וחשמל, את המסע הרגלי המפרך לסודן ואת זוועות מחנה אום-רקובה; את הימים הראשונים במרכז הקליטה בערד ואת החיים בפנימייה דתית, שנכפו עליו בידי המדינה. הוא מספר כיצד התאהב במילה הכתובה ואיך התמודד כעיתונאי עם המציאות שהיה עליו לסקר: פרשת תרומות הדם, האלימות המשטרתית והניכור של הממסד הרבני. וגם על ביקוריו בכפר הולדתו הוא כותב – פעם אחת עם רעייתו אביבה וילדיהם ופעם נוספת במסגרת כתיבת הספר, וכן על השליחות בת השנתיים לדרום אפריקה. וכל זה בכישרון כתיבה יוצא דופן וברגישות רבה, אך גם בשנינות ובהומור.

המסע לא תם הוא סיפור חיים יוצא דופן, אך מעל הכול – זהו ספר על אנשים, על אהבה ועל חשיבותה של המשפחה, ללא קשר לצבע העור או למוצא.

"דני מהווה דוגמה ומופת לצעירים ישראלים רבים, ולא רק מבני הקהילה האתיופית. ספרו מרתק ומושך את הלב ואני ממליץ בכל פה לקרוא אותו."

(אלי עמיר)

פרויקט הנצחה ליהודי אתיופיה שנספו בדרכם לארץ ישראל

פרויקט הנצחה ליהודי אתיופיה שנספו בדרכם לארץ ישראל

תאריך: 10/2015
שם המאגר: ספרייה
סימול: 00003/000016
מנהיגות פורצות דרך

מנהיגות פורצות דרך

תאריך: 03/2019
שם המאגר: ספרייה
סימול: 00003/000007

על הכריכה: גבורתן של חרות טקלה ואסרסי גטו, שהצילו יהודים וסייעו בעלייתם לישראל, מעוררת השראה בכולנו.

נשים פורצות דרך מקהילת יהודי אתיופיה ממשיכות בימינו לחולל שינוי חברתי

לא נפסיק ללכת

לא נפסיק ללכת

שם המאגר: ספרייה
סימול: 00003/000400
חלום בין סורגים: סיפורם של אסירי ציון מאתיופיה

חלום בין סורגים: סיפורם של אסירי ציון מאתיופיה

תאריך: 1998
שם המאגר: ספרייה
סימול: 00003/000025

סיפורם של אסירי ציון: יצחק מלקו, חרות טקלה, יוסף זבדיה, ראובן מהרי, טדסה באיוך, יעקב יצחק, חיים ביינסן, נתן ונדום, פנטהון בירו, דגן מולה, אסמרה אאיצ'ו, אינדלאו אנדרג'ה טיגבה, שמשון צגהון, קס ברקו בן ברוך, אדיסו וודג'יה, יעקב אליאס.

הכי אחי: מסע הזהות של חיילים עולים מאתיופיה

הכי אחי: מסע הזהות של חיילים עולים מאתיופיה

תאריך: 1999
שם המאגר: ספרייה
סימול: 00003/000032
תרת תרת: סיפורי עם מפי יהודי אתיופיה

תרת תרת: סיפורי עם מפי יהודי אתיופיה

תאריך: 1996
שם המאגר: ספרייה
סימול: 00003/000033

סיפורים מפי: תגבו סימון, תאדס רובל, קס ימנו תמייט, יעקב אליאס, רות גנפור, יהייס אברה, צגאו יצחק, יהודית מולה, גרהמת אליהו, רחמים אלעזר, אסף אלעזר, שלמה מניסן, קובי טקה מיונבא, עלם ליג', קס ברהנה וונדו, יעקב בלאי, מוצ'ט רובל, יישי סקלו, מהרי רובל, אדנה גולה, קס דרסו קבדה, יוסף אמיר, אייסאו ברהנו, נצאנות רובל, צגאו יצחק, אדיסו ברה, גנתנת אברה, סנבתו קסו, מגיב טזרה, טל צרהריים, יצחק שפראו, לברטה שמחה, אטנו ויאסה, ג'סטון ליג' עלם, מלדה ליג' עלם, משה תזזו, גרמהת אליהו, קס אייטגב וובשת, קס אדנה תקויה.

זרים למחצה: המציאות הישראלית בעיני צעירים יוצאי אתיופיה

זרים למחצה: המציאות הישראלית בעיני צעירים יוצאי אתיופיה

תאריך: 2011
שם המאגר: ספרייה
סימול: 00003/000044
1
...
299
300
301
...
330