
חג ומועד בביתא ישראל
ההלכות והמנהגים של יהודי אתיופיה נשמרו בדבקות במשך שנים רבות ללא תורה כתובה אל כתורה שבעל פה ממש. הספר עוקב אחר חגים, צומות ושאר ימי מועד שנהגו יהודי אתיופיה (ביתא ישראל) בארץ מוצאם. לפי מנהגם של ביתא ישראל, מעגל השנה נפתח בחודש ניסן, בהתאם לכתוב בתורה: 'החודש הזה לכם ראש חודשים', ומסתיים בסוף חודש אדר. הספר הוא פרי מחקר בן קרוב לעשרים שנה של תיעוד ואיסוף מידע והלכות מפורטות מפיהם של קסים ומיידענים מבני העדה, בשילוב חקירה מאומצת לאיתור זיקות ושורשים להלכות ולמנהגים אלה במקורות. אורחות החיים של ביתא ישראל הם מעין 'מצלמה' היסטורית החושפת בפנינו שכבה עתיקה של הלכות ומנהגים קדומים, והעיון בהם פותח צוהר נדיר לאותן הלכות שייתכן שנהגו בקבוצות יהודיות טרום תקופת חז"ל. פרקי הספר מסודרים לפי מעגל השנה. כל פרק פותח בתיאור מפורט של מנהג ביתא ישראל, ולאחריו מוצגת סקירה עיונית המצביעה על זיקות ושורשים למנהגם הייחודי של יהודי אתיופיה בהלכה הקדומה.

המסע לא תם: סיפורו של הילד רועה הצאן שהפך לעיתונאי יוצא אתיופיה הראשון בישראל
לילה אחד, בחודש יולי 1983, התרוקן הכפר טָאלָהמָדו מכל תושביו. ברגליים יחפות ובלבוש מסורתי יצאו גברים ונשים, זקנים וילדים, למסע שעליו חלמו כל חייהם: המסע לירושלים. הם לא ידעו אילו תלאות מחכות להם בדרך ואיזה מחיר נורא ישלמו כדי להגשים את חלומם.
בין היוצאים למסע היה ילד קטן, אדינו שמו, בנם של ידג ובאזטו אבבה. הכפר היה כל עולמו. עוד בטרם מלאו לו שמונה שנים התרוצץ בשדותיו כרועה צאן, והנה הוא יוצא לדרך שאת סופה אין איש יודע.
שלושים ושש שנים אחר כך מסעו של דני אדינו אבבה עדיין לא תם. הילד שגדל בכפר שמצפון לגונדר ולא ידע מהו תאריך הלידה שלו פילס את דרכו למרות כל הקשיים והיה ליוצא אתיופיה הראשון בגלי צה"ל ולעיתונאי הראשון מבני הקהילה. הוא שימש במשך שנים ככתב "ידיעות אחרונות", חתום על מאות כתבות ותחקירים וזכה בפרסים יוקרתיים. אבל גם היום, כאבא לארבעה ילדים צברים, דני נאלץ להתמודד עם דעות קדומות וגזענות.
בספרו המסע לא תם חושף דני את סיפור חייו המרתק והמופלא, אבל גם את סיפורם של כ-16 אלף עולי "מבצע אחים" ושל האלפים שנספו בדרך. הוא מתאר את ילדותו בבקתת בוץ ללא מים וחשמל, את המסע הרגלי המפרך לסודן ואת זוועות מחנה אום-רקובה; את הימים הראשונים במרכז הקליטה בערד ואת החיים בפנימייה דתית, שנכפו עליו בידי המדינה. הוא מספר כיצד התאהב במילה הכתובה ואיך התמודד כעיתונאי עם המציאות שהיה עליו לסקר: פרשת תרומות הדם, האלימות המשטרתית והניכור של הממסד הרבני. וגם על ביקוריו בכפר הולדתו הוא כותב – פעם אחת עם רעייתו אביבה וילדיהם ופעם נוספת במסגרת כתיבת הספר, וכן על השליחות בת השנתיים לדרום אפריקה. וכל זה בכישרון כתיבה יוצא דופן וברגישות רבה, אך גם בשנינות ובהומור.
המסע לא תם הוא סיפור חיים יוצא דופן, אך מעל הכול – זהו ספר על אנשים, על אהבה ועל חשיבותה של המשפחה, ללא קשר לצבע העור או למוצא.
"דני מהווה דוגמה ומופת לצעירים ישראלים רבים, ולא רק מבני הקהילה האתיופית. ספרו מרתק ומושך את הלב ואני ממליץ בכל פה לקרוא אותו."
(אלי עמיר)

פרויקט הנצחה ליהודי אתיופיה שנספו בדרכם לארץ ישראל

מנהיגות פורצות דרך
על הכריכה: גבורתן של חרות טקלה ואסרסי גטו, שהצילו יהודים וסייעו בעלייתם לישראל, מעוררת השראה בכולנו.
נשים פורצות דרך מקהילת יהודי אתיופיה ממשיכות בימינו לחולל שינוי חברתי

חלום בין סורגים: סיפורם של אסירי ציון מאתיופיה
סיפורם של אסירי ציון: יצחק מלקו, חרות טקלה, יוסף זבדיה, ראובן מהרי, טדסה באיוך, יעקב יצחק, חיים ביינסן, נתן ונדום, פנטהון בירו, דגן מולה, אסמרה אאיצ'ו, אינדלאו אנדרג'ה טיגבה, שמשון צגהון, קס ברקו בן ברוך, אדיסו וודג'יה, יעקב אליאס.

תרת תרת: סיפורי עם מפי יהודי אתיופיה
סיפורים מפי: תגבו סימון, תאדס רובל, קס ימנו תמייט, יעקב אליאס, רות גנפור, יהייס אברה, צגאו יצחק, יהודית מולה, גרהמת אליהו, רחמים אלעזר, אסף אלעזר, שלמה מניסן, קובי טקה מיונבא, עלם ליג', קס ברהנה וונדו, יעקב בלאי, מוצ'ט רובל, יישי סקלו, מהרי רובל, אדנה גולה, קס דרסו קבדה, יוסף אמיר, אייסאו ברהנו, נצאנות רובל, צגאו יצחק, אדיסו ברה, גנתנת אברה, סנבתו קסו, מגיב טזרה, טל צרהריים, יצחק שפראו, לברטה שמחה, אטנו ויאסה, ג'סטון ליג' עלם, מלדה ליג' עלם, משה תזזו, גרמהת אליהו, קס אייטגב וובשת, קס אדנה תקויה.